Stres Cildi Yoruyor

Yoğun ve stresli çalışma temposu, sivilceye neden olan androjen hormonunun artışına neden olabiliyor. İlaçlar ve en doğru uygun ürünü bulma çabasıyla yapılan değişiklikler hormonal dengeyi bozabiliyor.

Serbest radikaller ve stres, siz henüz 20’li yaşlarınızda, çılgın hayatınızı sürdürürken bedeninizi ele geçirir. Bu yüzden daha o yaşlardan itibaren kullanmanız gereken anti- oksidan içerikli ürünler, cildi onarır ve gelecekte oluşabilecek hasarın önüne geçer. Her anlamda korunmuş, iyi nemlendirilmiş pürüzsüz bir cilt istiyor olabilirsiniz fakat neden cildinizin ihtiyacı olmayan onlarca içerikle donatılmış ağır ürünleri kullanmak zorunda kalasınız ki?

Cildinizi gelecekteki hasarlara karşı koruyan, mevcut sivilcelerin ise kökünü kurutan bir ürün alıyorsunuz ve inanın çok şey istemiyorsunuz. İyi haber ne biliyor musunuz? Bu isteğiniz artık hiç de imkansız değil.

Aralarında Clinique, Clarins, L’Occitane, Skinceuticals gibi önemli isimlerin de bulunduğu markalar bu açığı gördü ve yaşlanma karşıtı bakımı sivilce tedavi edici içeriklerle bir araya getirdi. İnce kırışıklıkların oluşmaya başladığı yaşın 25 olduğunu, alın ve kaz ayaklarındaki kırışıkların ise 25-34 yaş aralığındaki kadınların kapısını çaldığım düşünecek olursak, önceden tedbir almak kulağa İliç de mantıksız gelmiyor. Ayrıca yaşımız geçtikçe yalnızca kırışıklıkların artmadığını, aynı zamanda cilt lekelerinin de oluşmaya başladığım hatırlatmayı ihmal etmemeliyim. Fakat şu anda etrafımda, gitgide belirginleşen kırışıklıklarından şikayet ederken hâlâ sivilceleriyle uğraşan o kadar çok kişi var ki... Uzmanlarsa bu durumun kullanılan ürünlerin yağlı, akneye eğilimli ciltlere ağır geldiğinin bir resmi olduğu konusunda hemfikir. Eğer kırışıklıklarınız canınızı sıkıyorsa ve yüzünüzde hâlâ birkaç sivilce baş göstermişse kullandığınız ürünün mutlaka yağsız, hafif bir formülasyona sahip olmasına özen gösterin.

Dermatologların belirttiğine göre bu durumun birkaç sebebi daha var. Bunlardan ilki yoğun ve stresli hayatlarımızın sivilceye neden olan androjen hormonunun artışına neden olması. İlaç kullanımı ve kendimize uygun ürünü bulma çabasıyla yaptığımız sürekli değişikliklerin birtakım hormonal denge bozukluklarına bozukluklarına önayak olması ise bir diğer neden. Bunun yanı sıra uyku ve beslenme düzensizlikleri de büyük etki sahibi. Bu nedenle iyi araştırmak şart!

Comments