Yakut Nasıl Bir Taştır?

Yakut Nasıl Bir TaştırYakut taşı, korindon ailesi kategorisine giren derin kırmızı renkte kristal bir mücevher taşıdır. Mükemmel ve baş döndürücü güzelliğe sahip  nadir bulunan bir taştır. Yakut, yüzyıllar boyunca en değerli taşlardan biri olarak sayılmıştır ve kırmızı rengi sayesinde ününü kazanmıştır.

Kıymetli bir taşın sahip olması gereken tüm özelliklerin bulunduğu yakut, fevkalade rengi, ideal sertliği ve büyüleyici  ihtişamı ile mücevher koleksiyoncularının ve takı tasarımcılarının en çok tercih ettiği taşlar arasında yer alıyor.

Saydam Yakutlar

Büyük boylardaki saydam yakut taşlarının, elmaslardan daha nadir olması ilginç bir bilgidir. Korindon mineralinin kırmızı varyasyonlarındandır. Korindonun diğer taş çeşitleri, kırmızı haricindeki tüm korindon renklerini kapsar. Yakut ve Safir‘in renkleri haricinde bütün özellikleri aynıdır. Yani esasında yakut kırmızı bir safirdir. Ancak, yakut tarihi değeri açısından özgün ve eşsiz bir mücevher taşı olarak sınıflandırılmıştır.

Yakutun Kullanıldığı Yerler

Kırmızı mücevher taşı yakut takılarda en çok sevilen ve talep edilen taşlardan biridir. Kolye, yüzük, hatta bilezik ve küpe  gibi takıların birçok çeşidinde yakut kullanılmaktadır. Çoğunlukla kolye uçlarında ve diğer takılarda pırlantanın yanında tamamlayıcı taş olarak kullanılır.

İyileştiren Bir Taş Mıdır? 

Evet! Zihninizi daha pozitif ve kendine güvenli olmaya güdüleyebilen, enerjinizi yenileyebilen, güçlü bir iyileştirici taş olarak ünlüdür yakut. Çarpıcı rengi enerjisinin bir göstergesidir, pozitif enerjinizi destekler kendinizi daha iyi hissetmenize katkı sağlar. Yüzyıllar boyunca çok tercih ediliyor olmasının sebeplerinden biri de bu olabilir.

Yakutun Değeri 

Yakutlar, korindon ailesinin en değerli üyeleridir. Saf bir yapıdayken çok değerli olabilirler. Büyük yakut taşları da son derece nadir ve değerlidir. Derin kırmızı renkte iyi ayarlanmış ve son derece saydam bir yakutun karat başına değeri birkaç bin dolara kadar çıkabilir. Sentetik yakutlar ise pahalı değildir ve çoğunlukla doğal yakutların yerine ucuz birer taklit olarak kullanılırlar. 

Comments